Dutch architect Anne Holtrop has utilized rippled sheets of acrylic to create a water-like partition within this Parisian boutique by jewellery designer Charlotte Chesnais.

The retail outlet is established together Boulevard Saint Germain and is the second retail locale that Anne Holtrop has devised for the model.

Interior of Charlotte Chesnais store in Paris, designed by Anne Holtrop
Anne Holtrop has intended a boutique for Charlotte Chesnais

Like the inaugural branch – which functions a placing acrylic display table – Chesnais desired this place to existing her jewellery in a way that fosters a “unique spatial knowledge”.

Holtrop’s answer was to use acrylic once more – but this time to construct a towering partition wall.

Interior of jewellery store in Paris, designed by Anne Holtrop
A wavy acrylic wall runs as a result of the center of the boutique

“In the to start with shop, we integrated a really large table that is almost the full dimension of the place,” he explained to Dezeen. “In the second store, we flipped this strategy as the existing area has a excellent height and modest flooring spot.”

The translucent partition runs across the center of the keep and was CNC milled to have a rippled, virtually watery surface area texture. The divider is also inbuilt with tiered cabinets and drawers, this means any rings, necklaces or bracelets showcased inside seem to float.

Interior of Charlotte Chesnais store in Paris, designed by Anne Holtrop
An infinity mirror is a person of the couple other attractive goods in the retail store

The rest of the store’s inside was largely stored easy. Walls surrounding the partition were being washed with beige marmorino plaster and decoration was restricted to a curvaceous gold sculpture that mimics the sort of Chesnais’ styles.

There is also a trompe l’oeil infinity mirror and a small wood stool.

A doorway in the acrylic partition guides prospects to a curved flight of stairs at the rear of the retail outlet.

These guide up to a mezzanine-stage home that is focused to showcasing the brand’s high-quality jewellery selection.

Interior of jewellery store in Paris, designed by Anne Holtrop
A curved staircase potential customers up to a place exactly where great jewelry is displayed

Acrylic was made use of right here all over again to make an expansive wall-mounted exhibit unit. Other surfaces have been coated with glossy forest-eco-friendly epoxy paint.

A plump couch was set into the room’s back wall and a thick jade-coloured carpet was been laid throughout the ground.

“We needed to give it a unique, extra personal environment, in which you sit and take it easy like in a tiny cocktail bar,” Holtrop stated.

Interior of Charlotte Chesnais store in Paris, designed by Anne Holtrop
The 2nd place is covered with glossy green paint

This is just not the very first time that Anne Holstrop has made a place for a vogue brand name.

In 2021, the architect remodelled Maison Margiela’s London retail outlet, exactly where he inserted a sequence of gypsum walls that resemble fabric cuttings.

The pictures is by James Nelson

By Amalia